Lidhja e pashkeputshme ndermjet tradites dhe moderns ka qene gjithnje nje karakteristike ne historine e firmes Hausbrandt. Martino Zanetti, pronari aktual i kompanise dhe drejtor i vetem gjithashtu, bleu te drejten e vendit dhe dates se origjines se emrit te firmes Hausbrandt Trieste 1892.

Duke ndjekur udhezimet e zotit Zanetti, qendra e prodhimit ne Nervesa della Battaglia perdor teknologjine me moderne, nga siloset ku ruhet kafeja e pabluar, me pas ne perzgjedhje , pjekja dhe paketimi i bimeve ku procesi i tere i pergatitjes se kafese ndiqet nga profesionalizem i larte.

Ku teknika e vetme nuk mund te garantoje arritjen e cilesise me te larte, perkushtimi, kembengulja dhe pasioni i zotit Zanetti ecen perpara per t'i siguruar Hausbrandt nje rol prestigjoz ne tregjet italiane dhe nderkombetare.

Me shume se 100 vjet pas themelimit te tij, Hausbrandt tani shperndan produkte ne mbi 15000 ndermarrje ne te gjithe boten. Italia, Franca, Gjermania, Greqia, SHBA, Polinezia, Zelanda e Re, Patagonia, Japonia, Korea, Australia dhe se fundmi Shqiperia jane ndermjet shume vendeve qe mbajne produkte Hausbrandt.

Historia e Hausbrandt

Ka nje atmosfere te vecante pergjate rrugeve dhe ne sheshe ne qender te Triestes. Mund te mbyllni syte dhe te lini veten te qetesoheni nga aroma e forte qe vjen nga kafenete. Mund te kuptoni historine e gjymtuar nga muret e vjetra qe jane deshmitare te magjise se nje riti qe ka ardhur nga shume larg dhe eshte bere nje nga traditat tona te shenjta. Mund te lini kujtesen tuaj te shetise e lire te ndjeke fillin e padukshem qe tregon si kafeja mori kete dimension universal qe ka ruajtur deri kete dite.

Trieste ishte vendndodhja ideale per te themeluar nje kulture rreth kafese. E perfshire ne aktivitete komerciale nga Marie Therese nga Austria ne fund te shek.18, Trieste zinte nje vend strategjik ne tregtine Austro- Hungareze dhe u be nje pike kyce e kultures se Evropes Qendrore. Sasi te medha mallrash dhe lende te para mberrinin ne portin e saj atehere, sikurse dhe sot, nga vendet e prodhimit. Ne kushte te tilla u themelua ne 1831 Shoqeria Trieste's Coffee, e treat ne Evrope pas Hamburgut dhe Amsterdamit.

Shoqatat e kafeve ruanin interest e importueseve, tregtareve dhe favorizonin zhvillimin e aktiviteteve te reja. Ndermjet shoqatave origjinal emri Captain Hermann Hausbrandt, dallonte. Intuita e tij per biznesin unifikoi krenarine ne tradite dhe teknikat industriale modern dhe e identifikoi ate si nje pioner te cilesise se larte.

Ne fund te shek 19 kafeja vazhonte te ruante dimensione familiare - cdo familje blinte dhe piqte kokrrat jeshile ne baze te nevojave te tyre. Si nje njeri me vision, Captain Hausbrandt, ndryshoi te gjithe kete, kur themeloi te paren "Coffee Roasters of Trieste" ne 1892. Projekti I tij ishte te tregtonte kafe te pjekur qe ishte e gatshme per perdorim.

Stategjia e Captain Hausbrandt ishte novative per kohen dhe e bazuar ne tri elemente thelbesore:

  1. Perparimet teknologjike, fale perdorimit te makinerive te para qe punonin me energji elektrike : Sistemi ekskuziv Grevenbroich siguronte nje shkalle te perkryer te pjekjes dhe nje sistem ftohes qe garantonte ruajtjen e aromes se kafese se pjekur.
  2. Shperndarje eficente: kishte per qellim dorezimin shpejt dhe menjehere edhe ne sasi te vogla.
  3. Zgjedhja e Triestes , nje qytet ne zhvillim te vazhdueshem, si zyre qendrore.

E gjithe kjo mundesoi firmen Hausbrandt te vendose nje repitacion per cilesi, te vazhdoje te investoje ne teknologji avanguarde, dhe te stimuloje pasionin dhe profesionalizmin e te gjithe atyre qe jane te lidhur me kompanine.